Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne namjerava otići

Asad Gadafijevim stopama: Živim i umrijet ću u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam lutka Zapada. Nije me Zapad napravio tako da sad idem na Zapad ili neku drugu zemlju. Ja sam Sirijac, rođen sam u Siriji, živjet ću i umrijet ću u Siriji', poruka je Asada.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad odbacio je navode da traži siguran izlaz iz zemlje, poručujući kako neće napustiti zemlju, već da će da 'živjeti i umrijeti u Siriji'.

Pročitajte i ovo Ruski bombarder iznad Sirije (Foto: Arhiva/AFP) Posljednje pobunjeničko uporište Idlib se pretvara u novu sirijsku tragediju: Rusija bombardira grad, Trump upozorava Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian (Foto: AFP) Nakon udara u Siriji Francuski ministar vanjskih poslova: Na Rusiji je da prisili Asada na političko rješenje

'Nisam lutka Zapada. Nije me Zapad napravio tako da sad idem na Zapad ili neku drugu zemlju. Ja sam Sirijac, rođen sam u Siriji, živjet ću i umrijet ću u Siriji', rekao je Asad u intervjuu ruskoj TV stanici Russia Today, koji prenosi Reuters.

>> Damask: Bombardiranja zadnjega dana primirja

Britanski premijer David Cameron početkom tjedna je spomenuo mogućnost da bi Asad mogao dobiti siguran izlazak iz zemlje, ali da se on zalaže za to da Asad odgovara pred međunarodnim pravosuđem.

Komentirajući eventualnu vojnu intervenciju Zapada u Siriji, Asad je upozorio kako bi posljedice toga bile 'nemjerljive' u cijelom svijetu. 'Cijena strane invazije na Siriju, ukoliko do nje dođe, bit će puno veća nego što svijet to sebi može da priuštit', rekao je Asad i dodao da bi to imalo domino efekt 'od Atlantika do Pacifika'.

'Ne vjerujem da Zapad ide u tom smjeru, ali ako krenu, nitko ne može reći što će se poslije toga dogoditi', kaže Asad u intervjuu, koji podsjeća na neke od posljednjih javno izrečenih riječi libijskog vođe Moamera al Gadafija, koji je također rekao da će radije umrijeti u Libiji, nego pobjeći iz zemlje.

Sirijski predsjednik, koji se proteklih 20 mjeseci suočava sa velikim revoltom, ocijenio je da je Sirija 'posljednji bastion sekularizma, stabilnosti i koegzistencije u regiji'. U sukobima u Siriji je od ožujka prošle godine ubijeno više od 36.000 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene