Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sirijski predsjednik poručio

Asad: Ako je SAD spreman platiti milijardu dolara, neka uzmu svo kemijsko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u intervjuu za Fox News poručio je kako će njegova zemlja uništiti svo kemijsko oružje, ali i upozorio kako bi to moglo potrajati i godinu dana.

Asad je još jednom porekao da je njegova vojska odgovorna za kemijski napad 21. kolovoza. SAD i Rusija su, podsjetimo, prošlog tjedna otkrili plan za razoružavanje kemijskog arsenala Sirije.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Slika nije dostupna Prijedlog ministra Lavrova Je li Rusija uspjela odgoditi mogući napad na Siriju?

>> Obama: Dogovor je možda kraj prijetnje kemijskog oružja

Zapad želi da se Sirija obaveže na uništavanje kemijskog oružja rezolucijom UN-a i prijetnjom vojne intervencije kao mehanizma osiguranja da se to provede. Rusija ne podupire bilo kakvu prijetnju vojnom silom.

'To je vrlo komplicirana operacija, tehnički. Bit će potrebno puno novca, prema nekim procjenama i milijardu dolara. Stoga ovisi, trebate pitati stručnjake što oni misle pod brzim. To ima svoj redosljed. Bit će potrebna godina, ili možda nešto više', rekao je za Fox News Asad.

Na pitanje je li spreman predati kemijsko naoružanje SAD-u, Asad jasno poručuje kako jest - za pravu cijenu, naravno.

'Ako je američka administracija spremna platiti novac i preuzeti odgovornost za donošenje toksičnih materijala u SAD, zašto to i ne učine?', kaže Asad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene