Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Branit ćemo pravo koje nam pripada'

'Svi narodi imaju pravo odlučivati o budućnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katalonski čelnik Artur Mas u srijedu je stao u obranu prava naroda na izjašnjavanje o budućnosti te je kazao kako će se simbolično glasanje o neovisnosti te španjolske pokrajine održati u nedjelju 9. studenoga, kako je i predviđeno, unatoč zabrani Ustavnoga suda na zahtjev službenog Madrida.

"Namjeravamo braniti pravo koje nam pripada, a to je pravo bilo kojeg naroda na donošenje odluke. Svi narodi imaju pravo odlučivati o vlastitoj budućnosti. Održat ćemo simbolično glasovanje jer su posrijedi naša temeljna prava, pravo na sudjelovanje i pravo na slobodu izražavanja", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Panika u Španjolskoj Uskoro još jedan referendum o neovisnosti?! Slika nije dostupna Glasovali protiv Španjolski parlament za zaustavljanje katalonskog referenduma

'Simbolično glasovanje o neovisnosti Katalonije je protuzakonito'

Istaknuo je da nije riječ o referendumu, no da će to savjetodavno izjašnjavanje imati veliku političku vrijednost. Madrid smatra da referendum može organizirati samo španjolska država i da se samo Španjolci mogu izjašnjavati o budućnosti nacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene