Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arkanova kuma izručena makedonskoj policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska policija izručila je u četvrtak Makedoniji Stanislavu Čočorovsku-Poletan, osumnjičenu za krijumčarenje gotovo 500 kilograma kokaina, koji je makedonska policija zaplijenila prije četiri mjeseca na kosovsko-makedonskoj granici.

Prema pisanju beogradskog lista Politika, koje prenose makedonski mediji, Čočorovska je navodno umiješana i u atentat na bivšeg makedonskog predsjednika Kiru Gligorova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRISANA IZ ČLANSTVA Kuma ministrice Žalac izbačena iz HDZ-a: "Zbog vožnje u pijanom stanju i bježanja s mjesta nesreće zatražili smo da napusti stranku" Vanja Margetić intervjuira žrtvu pijane kume ministirice Žalac (Foto: Dnevnik.hr) poslala joj poruku Žena koju je kuma ministrice Žalac pregazila pa ostavila na cesti: "Kako možete ne pomoći unesrećenom!?"

Stanislava Čočorovska-Poletan prebačena je u istražni zatvor u Skoplju, a skopsko javno tužilaštvo najavilo je da će sudski proces protiv nje početi za mjesec dana. Vozač kamiona u kome je pronađena droga, Skopljanac Alija Azirović, u istražnom zatvoru čeka suđenje već četiri mjeseca.

Čočorovska je osumnjičena da je glavni organizator krijumčarenja kokainom iz Venezuele za Grčku. 

Pošiljka od 486,5 kilograma čistog kokaina, upakirana u kutije za boje, s naznakom imena njene tvrtke registrirane u Srbiji, transportirana je hrvatskim brodom iz Venezule do crnogorskog pristaništa Bar, a zatim je kamionom preko Crne Gore i Kosova i Makedoniju trebala biti isporučena u Grčkoj. 

No na granici s Kosovom makedonska policija je 7.siječnja zaplijenila drogu i odmah uputila zahtjev Srbiji za izručenjem Čočorovske, koja je makedonska državljanka podrijetlom iz sela Vevčani.

Nakon udaje prije 12 godina, Čočorovska se seli u Beograd, gdje, po pisanju medija, upada u krug beogradskog podzemlja postavši čak i kuma kriminalcu i osumnjičenom ratnom zločincu Arkanu i njegovoj supruzi Ceci.

Po pisanju beogradske Politike, koje u četvrtak prenose svi skopski dnevni listovi, Čočorvska navodno zna i tko je pokušao prije desetak godina izvršiti atentat na tadašnjeg predsjednika Makedonije Kiru Gligorova, jer je navodno i sama bila logistička potpora atentatorima, iznajmljujući im stan u blizini mjesta događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene