Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tang Xianzu

Arheolozi otkrili grob kineskoga Shakespearea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su u istočnoj kineskoj pokrajini Jiangxi otkrili grobnicu poznatoga kineskog dramaturga iz doba dinastije Ming, Tanga Xianzua, izvijestili su kineski državni mediji.

Tang je bio suvremenik britanskog dramaturga i pjesnika Williama Shakespearea i u umro je iste godine kad i britanski bard. Iako je zbog književne vrijednosti stihova nazivan kineskim Shakespeareom, zbog nesceničnosti su njegove drame kasnije za prikazivanje prerađivali drugi autori.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Jemenski hutisti, ilustracija Zaustavit će rezolucije UN-a Hutisti u Omanu postigli dogovor s moćnim saveznicima: Njihove brodove neće napadati

Njegov su grob arhitekti otkrili krajem prošle godine ispod zgrade tvornice izgrađene pedesetih godina prošlog stoljeća. Ondje je još 40 grobnica, uglavnom osoba iz doba dinastije Ming (1368.-1644.), rekao je voditelj arheoloških iskapanja Xu Changqing.

Tang Xianzu proslavio se dramom "Paviljon božura" (Mudan ting), poznatoj i kao "Priča o duši koja se vratila". Od pedesetak njegovih drama sačuvalo ih se samo pet.

"Ovo nam je otkriće iznimno značajno jer ćemo doznati više o njegovu životu, obiteljskom stablu i odnosima s članovima obitelji", rekao je potpredsjednik kineske Udruge za povijest dinastije Ming.

Arheolozi su pronašli i šest epitafa. Vjeruje se da je neke od njih napisao sam autor, a otkriveni su i grobovi njegove druge i treće supruge.

"Epitafi nam mogu puno reći o kaligrafiji, umjetnosti i književnosti u Tangovo doba", rekao je Xu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene