Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Argentinski Josef Fritzl osuđen na 16 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eleuterio Soria, 73- godišnji Argentinac, koji je svoju kćer 11 godina tretirao kao seksualnog roba i s njom ima dvoje djece, osuđen je na 16 godina zatvora.

Ovaj je slučaj sličan slučaju Elizabeth i Josefa Fritzla. Josef je Elizabeth zatočenu u podrumu držao 24 godine, a s njom je imao sedmero djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRANILI JOJ KONTAKT S OBITELJI Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao Slika nije dostupna NAPAO I POLICAJCE Stravičan slučaj iz Istre: Danima u stanu držao zatočenu ženu i zlostavljao je, jedva je uspjela pobjeći

Na suđenju Soriau otkriveno je da je on svoju kćer počeo zlostavljati 1992., kada je imala 12 godina. Godinu dana nakon što je zlostavljanje počelo, djevojčica je zatrudnjela, zbog čega ih je napustila njezina majka. S vremenom su otišli i ostali članovi obitelji, ostavljajući djevojčicu s ocem zlostavljačem.

Djevojka, čiji identitet je tajan, rodila je ocu drugo dijete 1997. godine. Za razliku od Fritzla, Soria nije svoju kćer prisilio na ostanak zatvarajući ju u podrum, nego je to učinio psihološkom dominacijom. Djevojka je uspjela pobjeći nekoliko puta, ali bi se svaki put i vratila, nakon što joj je on prijetio de će ubiti djecu.

2003. godine konačno je uspjela pobjeći od oca i prijaviti ga policiji. 

Argentinski psiholozi nisu začuđeni činjenicom što joj je trebalo više od desetljeća da prijavi oca.

'Ako je svijet u kojem ona živim, i jedini koji poznaje, toliko zao i perverzan, kako bi mogla pomisliti da postoji nešto drugo?', kaže Cristina Castillo, obiteljska psihologinja.

Stid, nelagoda, krivnja, samo su neki od problema koje žene prisiljene na takav život, sprječava da priznaju i prijave zlostavljača. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene