Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Izbjegavanje uplitanja'

Arapska liga prihvatila sankcije Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arapska liga većinom glasova je u nedjelju prihvatila oštre sankcije Siriji zbog obračuna sirijskih vlasti s prosvjednicima a katarski ministar vanjskih poslova je upozorio da bi, ako Arapi ne uspiju obuzdati krizu, mogle intervenirati strane sile.

Katarski premijer i ministar vanjskih poslova šeik Hamad bin Jasim al-Tani ranije je rekao da Arapi žele izbjeći ponavljanje onoga što se dogodilo u Libiji gdje je rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a dovela do NATO-ovih zračnih udara. 'Sve što radimo usmjereno je na izbjegavanje uplitanja', rekao je i dodao da ako međunarodna zajednica ne vidi da su Arapi 'ozbiljni' ne može jamčiti da će takva akcija biti izbjegnuta.

Arapska liga je prihvatila sankcije koje uključuju zabranu putovanja za glavne sirijske dužnosnike, zamrzavanje sredstava povezanih s vladom predsjednika Bašara al-Asada, obustavu poslovanja sa središnjom sirijskom bankom i ulaganja u Siriju, rekao je šeik Hamad na konferenciji za tisak.

Sankcije, za koje glasovalo 19 od 22 članice Lige, na snagu će stupiti odmah, rekao je Hamad. 'Odluka treba biti provedena odmah, počevši od danas', rekao je Hamad nakon skupa Arapske lige u Kairu na kojem su Siriji uvedene sankcije zato što nije ispoštovala arapski plan za okončanje krize. (Hina)

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog Milorad Dodik Dobili po prstima Cijeli vrh RS-a pod sankcijama! SAD uveo sankcije Dodikovim suradnicima

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene