Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz istočnu hrvatsku granicu

Apatin proglašen zaraženom zonom od ptičje gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Apatin, koji graniči s istočnom granicom Hrvatske, proglašen je zaraženom zonom od virusa ptičje gripe zbog dva mrtva labuda nađena na Dunavu, izjavio je u ponedjeljak za tamošnje medije direktor Veterinarske postaje Apatin Zoran Mandić.

Virus u ovom trenutku nije prenosiv na ljude, prenosi portal „025info“, ali, kako je objasnio Mandić, ne može se unaprijed znati hoće li mutirati.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Veterinari su pozvali građane Apatina da svoju domaću perad drže zatvorenu, kako ne bi došle u kontakt sa zaraženim divljim pticama.

„Poželjno je da građani cijepe perad koju imaju“, preporučili su veterinari.

U Apatinu se poduzimaju i druge potrebne mjere, bit će organizirane ekipe koje će posjećivati kućanstva, a formiran je i stožer za izvanredne situacije.

Apatin je grad koji Dunav dijeli od istočne granice Hrvatske.

Prethodni slučaj uginulih labudova zbog ptičje gripe zabilježen je sredinom siječnja u beogradskom naselju Borča, gdje je pronađeno više od 20 mrtvih ptica. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene