Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli peticiju

Anonymousi od Obame traže da prizna DDoS napade kao oblik prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakerski kolektiv Anonymous poslao je peticiju Bijeloj kući u kojoj traži od američke vlade da se DDoS napadi službeno priznaju kao oblik prosvjeda. povrh toga, traže da se osobe osuđene zbog istih napada puste na slobodu.

Njihova peticija, iako na prvi pogled možda besmislena nekima, ipak ima nekog smisla. Anonymousi tvrde kako su DDoS napadi slični trendu modernih 'Occupy' prosvjeda, gdje neobrijani anti-kapitalisti, primjerice, sjede u prostorijama trgovine neke korporacije te živciraju normalne kupce transparentima i parolama na račun vlasti i poreza.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

>> Anonymousi Hrvatima: Probudite se

Za Anonymouse, DDoS napadi su samo virtualna verzija 'Occupy' prosvjeda, jer se tim napadima ne preuzimaju web stranice, već ih se zasipa velikom količinom informacija pa ih obični korisnici ne mogu koristiti, jer im ne mogu pristupiti.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će odgovor dobiti iz bijele kuće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene