Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Teško izvedivo'

Anonymousi demantirali: Nećemo ugasiti internet 31. ožujka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi, čini se, ipak neće potpuno ugasiti internet 31. ožujka.

Nakon što su svjetski mediji jučer prenijeli vijest kako je internetska aktivistička skupina Anonymous najavila da će, u znak protesta protiv zakona o zaštiti autorskih prava SOPA, WallStreeta, bankara te neodgovornih svjetskih vođa, potpuno ugasiti internet 31. ožujka, danas su ti navodi demantirani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ubojstva Floyda Hakeri podržali prosvjednike u SAD-u, policiji zaprijetili: "Svijetu ćemo razotkriti vaše zločine. Očekujte nas" Slika nije dostupna ŽESTOK, BRUTALAN I BRZ Dramatično upozorenje Anonymousa: "Pripremite se za treći svjetski rat!"

U akciji Operation Global Blackout Anonymousi su prema natpisima namjeravali srušiti 13 DNS središnjih servera u svijetu, što bi uzrokovalo nedostupnost interneta.

>> Glazbene organizacije pripremaju novi udar na pirate?

Međutim, na svom Twitter profilu demantirali su akciju te naveli kako bi ona bila teško izvediva. S njihovom tvrdnjom složio se i internetski stručnjak Robert Graham koji je naglasio da DDoS napad ne bi bio učinkovit protiv 13 glavnih internetskih servera zbog brzine rekacije nadležnih servera, piše ibtimes.

Graham je još dodao kako bi veći učinak postiglo 'paraliziranje' Googlea, Twittera ili Facebooka. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene