Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provalili Twitter IS-a

Anonymous upozorava: Danas mogući teroristički napadi u pet zemalja, idete na vlastiti rizik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakerska skupina Anonymous tvrdi da je razotkrila planove terorističkih napada takozvane Islamske države, koji bi se trebali dogoditi u nedjelju, 22. studenoga, istovremeno u Francuskoj, SAD-u, Italiji, Indoneziji i Libanonu.

Anonymousi su u subotu ovjavili izvještaj u kojem tvrde da su identificirali tri različita rizična događaja u Parizu koje bi teroristi mogli iskoristiti za napad. Prvi je prosvjed za prava žena, drugi su koncerti bendova "Cigales Electroniques with Vocodecks" i "RE-Play & Rawtor", a treći je događaj pod nazivom "Concrete Invites Drumcode featuring Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, and Joel Mull", prenosi Daily Mirror.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija"

Hakeri su izrazili nadu da će vlasti uvidjeti rizik i otkazati navedene događaje.

Osim pariških, Anonymousi su upozorili i na prijetnje terorističim napadima, koje su naravno nepotvrđene, tijekom niza događaja vezanih za "VVE Survivor" u Atlanti, paznik Krista - kraljevske proslave u Rimu i diljem svijeta, događaj "Al Džihad" u Indoneziji, koncerst metal benda Five Finger Death Punch u Milanu te Dan na Duha svetog na Sveučilištu Kaslik u Libanonu.

Anonymousi proglasili 'totalni rat' Islamskoj državi

Do informacija o mogućim metama novih terorističkih napada od strane ISIS-a, tvrde Anonymousi, došli su presretanjem nekoliko skrivenih Twitter naloga, a prema istima, datum tih navodnih napada zakazan je upravo za danas, nedjelju 22. studenoga. "Idete na te događaje na vlastiti rizik", upozorili su ozloglašeni hakeri.

Anonymousi tvrde i da su informacije prvo prosljedili vlastima, no kako je izostala reakcija, odlučili su stvari uzeti u svoje ruke i sve sami objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene