Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velikom većinom glasova

Angela Merkel pobijedila i na izborima u Portugalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel nije izbornu pobjedu odnijela samo u svojoj domovini. Pobijedila je i u Portugalu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel meta je oštrih kritika Portugalaca nezadovoljnih strogom štednjom koju diktira prvo gospodarstvo Europske unije, ali na simboličnom glasovanju što ga je u nedjelju u Lisabonu priredio Goethe institut, Merkel je uvjerljivo pobijedila svog protukandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Merkel vodi u anketama SPD hvata zadnji vlak za povratak popularnosti među biračima Slika nije dostupna Traži treći mandat Nijemci idu na izbore u rujnu, Merkel bi mogla završiti u velikoj koaliciji

>> Angela Merkel: Ovo je super rezultat!

Kancelarka je dobila 40,20 posto, a čelnik socijaldemokrata Peer Steinbrück 21,50 posto glasova, objavio je direktor Goethe instituta Joachim Bernauer nakon glasovanja u kojem su sudjelovali i Nijemci i Portugalci. Zatim je pozvao goste da se počaste pivom i kobasicama posluženim pod palmama i žarkim suncem.

'Angela Merkel najbolje je rješenje za Njemačku i Portugal', objasnio je svoj izbor Jose da Veiga Ventura, umirovljenik koji je ponosno zaokružio 'CDU' na svojem glasačkom listiću.

Gosti koji su glasali za SPD tvrde da je Merkel dobra za Njemačku, ali ne i za Portugal.

Od 2011. godine Portugal prima međunarodnu pomoć zbog financijske krize. Portugalci su vrlo pozorno pratili izbore u Njemačkoj koju drže glavnim krivcem za drastičnu politiku štednje u Europskoj uniji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene