452432
452432
452432
452432
452432

'OVDJE VLADA POTPUNA KONFUZIJA' Andrija Jarak u Staroj Pazovi okružen migrantima, nitko ne zna kamo idu

  • , 04.10.2016., 19:40
  • Autor:
  • komentara

Migranti u Srbiji prosvjeduju. Njih nekoliko stotina izazvalo je prometni kaos u središtu Beograda, a potom su krenuli prema mađarskoj granici.

 
 
 
 
Kretanje migranata i daljnji planovi (Video: Dnevnik Nove TV)
Kretanje migranata i daljnji planovi (Video: Dnevnik Nove TV)

Budimpešta šuti, a granica je i dalje za migrante čvrsto zatvorena.

Dokle su migranti stigli i što planiraju ove noći, zna reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji se nalazi 35 kilometara od Beograda u Staroj Pazovi, okružen migranatima.

"Što planiraju, ne znaju niti oni sami. Nakon 35 kilometara prijeđenog puta su stali ovdje u centru Stare Pazove i sad vijećaju što i kako dalje", kaže reporter Dnevnika Nove TV, koji je čuo i predstavnika Ureda za izbjeglice srbijanske vlade, koji je migrante uporno nagovarao da krenu prema hrvatskoj, a ne mađarskoj granici, jer je ta granica u potpunosti zatvorena.

"Oni (migranti) još uvijek ovdje dogovaraju i raspravljaju što će ovdje napraviti. Vlada jedna potpuna konfuzija i nitko zapravo ne zna kud bi oni trebali nastaviti. Više od 5000 izbjeglica je u Srbiji u ovom trenutku i ovo je na neki način prethodnica. Ako oni uspiju prijeći u Hrvatsku ili Mađarsku, onda bi i velika većina ostalih krenula", kaže Andrija Jarak.

"Informacije koje imam ovdje u Srbiji kažu da ih je zavarao ovaj neuspjeli referendum u Mađarskoj. Dio izbjeglica je to protumačio kao činjenicu da će Viktor Orban i njegova vlada otvoriti granicu, što je uistinu teško vjerovati da se uopće može dogoditi. Tu su i Liječnici bez granica i predstavnici srbijanskog vladinog ureda za izbjeglice. Svi pokušavaju pomoći, ali nitko ne zna kamo će migranti krenuti dalje", izvještava Andrija Jarak.

Od Stare Pazove do granice s Hrvatskom ima 60-ak kilometara, a do mađarske granice 120 kilometara. "Za vjerovati je da će migranti ipak krenuti prema mađarskoj granici, no trenutno vlada potpuna konfuzija", rekao je Jarak.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se