Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi podaci

CRNA KUTIJA Otkrila uzrok pada malezijskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu pada aviona nalazi se već danima mala grupa istražitelja iz Nizozemske, Australije i Malezije koji pokušavaju skupiti što više dokaznog materijala.

Prvi podaci iz 'crne kutije' pokazuju da je malezijski zrakoplov koji je prošlog tjedna pao u Ukrajini pogođen projektilom, prenosi CBS News.

Naime, podaci zabilježeni u crnoj kutiji upućuju na 'veliku eksplozivnu dekompresiju', a trup zrakoplova pogođen je šrapnelom uslijed eksplozije, o čemu svjedoče i fotografije ostataka zrakoplova.

Projektil je najvjerojatnije eksplodirao na desnoj strani zrakoplova, a šrapnel je probio trup i izašao na lijevu stranu. Riječ je o prvim neslužbenim podacima o sadržaju crne kutije, koja je poslana na detaljnu analizu u London.

Zbog sukoba stručnjaci odustali od obilaska mjesta pada MH17


Na mjestu pada aviona nalazi se već danima mala grupa istražitelja iz Nizozemske, Australije i Malezije koji pokušavaju skupiti što više dokaznog materijala. Konkretno, pronaći dio aviona koji je pogodio projektil.

Za sada su, kazao je Michael Borkiurkiw iz OSCE-a, skupili osobne stvari putnika kao što su putovnice, kreditne kartice i prtljagu, a pronašli su još neke ljudske ostatke u polju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova teorija o padu MH17 'Separatisti su htjeli oboriti ruski avion kako bi nas Putin napao' Slika nije dostupna Sukobi nastavljeni Zbog sukoba stručnjaci odustali od obilaska mjesta pada MH17

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene