Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala zemlja s Balkana

Ana Brnabić za CNN: Srbija ne naginje ni Rusiji ni SAD-u, već Europskoj uniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska premijerka Ana Brnabić gostovala je u emisiji američke televizije CNN gdje je govorila o odnosu Srbije s Rusijom i SAD-om. Kazala je da Srbija ne naginje ni jednoj strani te da je njihov cilj ući u Europsku uniju.

''Srbija je duboko predana pridruživanju Europskoj uniji i to je jasno svim srpskim partnerima, uključujući i Rusiju'', rekla je Ana Brnabić u intervjuu za CNN.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž"

To, kaže, nova Vlada komunicira prema svim građanima i svim partnerima. Rusija im je dodaje, veliko tržište, a s njima su povezani i u okvirima religije.

''Srbija treba nove poslove, nove kompanije. Imali smo dobar rast BDP-a od 2,5 posto prošle godine, a ove godine se projicira rast od tri posto. Nadam se da će to biti 3,9 posto 2019. Ali da dođemo do toga moramo biti odgovorni prema našim građanima i zadržati veze s Rusijom. Oni su nam važan izvor rasta'', kaže Brnabić.

Amerikance je zanimalo i kako je srpska javnost primila prvu ženu lezbijku za premijerku, a ona je kazala da nikada u životu nije skrivala da je lezbijka i da joj to nikada nije stvaralo probleme u Srbiji.

''Volim misliti da Srbija nije ni konzervativna ni homofobična ni ksenofobična. Zasigurno postoji mjesta za poboljšanje i promjenu i još uvijek postoje ljudi koji misle da to nije u redu, da to nije dio naše tradicije i prihvaćenih vrijednosti, ali mislim da je to samo glasna manjina'', rekla je Brnabić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene