Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amnesty poziva novog američkog predsjednika da zatvori Guantanamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna tajnica Amnesty Internationala pozvala je pobjednika predstojećih predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama da zatvori vojni zatvor u Guantanamu na Kubi u roku stotinu dana od preuzimanja dužnosti.

Irene Khan pozvala je također američki Kongres da istraži kršenja ljudskih prava u tom zatvoru kao i u Iraku i Afganistanu i kazni odgovorne.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

'Koji god kandidat pobijedi, nadam se da će ozbiljno posvetiti pozornost tomu da Sjedinjene Države ponovno postanu prvak na području ljudskih prava u domovini i inozemstvu', kazala je odvjetnica iz Bangladeša na margini 13. međunarodne konferencije o borbi protiv korupcije u Ateni.

I demokrat Barack Obama i republikanac John McCain zauzimaju se za zatvaranje američkog vojnog zatvora u Guantanamu, u kojem se nalazi oko 255 osumnjičenih pripadnika terorističke mreže al-Qaide, talibana i pridruženih im skupina. 

>> Prva snimka iz Guantanama: Ispitivanje 15-godišnjeg dječaka

>> Busheva administracija planira isprazniti zatvor Guantanamo

McCain je rekao da bi te zatvorenike trebalo prebaciti u vojni zatvor u Fort Leavenworthu, u Kanzasu.

'Želimo da ga zatvore u prvih stotinu dana', kazala je Khan.

Predsjednički izbori u SAD održavaju se 4. studenoga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene