Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amnestirano 500 čečenskih militanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 500 militanata u Čečeniji predalo se vlastima nakon što im je ponuđena amnestija i vratilo se mirnom životu, izjavio je jedan predstavnik Nacionalnog protuterorističkog odbora.

'Od ukupno 546 militanata, četvorica su bila na popisu traženih, oko 200 ih je sudjelovalo u sabotažama i terorističkim akcijama i gotovo svi su bili pripadnici ilegalnih naoružanih skupina. Među onima koji su se predali su i četiri žene. One su se pripremale za samoubilačke napade', rekao je predstavnik Odbora.

Pročitajte i ovo Adam Kadirov Heroj Čečenske Republike Čečenski vođa imenovao svog sina (15) šefom osiguranja: "On već ima veliko praktično iskustvo" U Barceloni prosvjed protiv amnestije za organizatore referenduma o neovisnosti Nosili španjolske zastave Deseci tisuća ljudi prosvjedovali na ulicama Barcelone i uzvikivali: "Ne amnestiji, ne odcjepljenju!"

Većina amnestiranih Čečena je u dobi od 20 do 45 godina. Najmlađi ima 16, a najstariji 75 godina.

Ruske su vlasti ponudile čečenskim militantima amnestiju u lipnju prošlog ljeta u pokušaju da osiguraju mir i normalni život u Čečeniji. 

Amnestija, koja je istekla u ponedjeljak u ponoć, znači da militanti koji su se predali neće biti sudski progonjeni ako nisu osumnjičeni za teške zločine kao što su ubojstvo, silovanje ili terorizam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene