Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koja fotografija!

Dramatičan trenutak požara u Bihaću: Vatrogasac u vatrenoj buktinji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bihaćki vatrogaci proveli su besanu noć gaseći požar koji je zahvatio Kantonalnu bolnicu 'Dr. Irfan Ljubijankić'. No fotografija o kojoj svi pričaju je ona na kojoj vatrogasac Amir Ćehić na ljestvama gasi vatru.

Nakon što su vatrogasci proveli noć spašavajući bolnicu, te pacijente i osoblje, društvenim mrežama proširila se fotografija na kojoj je 45-godišnji Amir Ćehić. Snimljen je kako stoji na visokim ljestvama dok oko njega bjesni vatrena stihija koja guta krov bolnice.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

'Nisam bio u smjeni prošle noći, ali su me pozvali. Nisam se bojao, da se bojim ne bi radio ovaj posao', izjavio je Ćehić za bosanskohercegovački portal Klix.ba. Ćehić dodaje kako nema vremena razmišljati je li posao koji mora odraditi opasan ili ne, te kako je bitno ostati pribran i bez panike.

>> Bihać: Izgorio gotovo cijeli bolnički kompleks

Noćas oko 2 sata izbio je veliki požar u Kantonalnoj bolnici 'Irfan Ljubijankić' u Bihaću u kojem je izgorjelo cijelo krovište i gornji katovi bolnice. Još uvijek nije utvrđen uzrok požara.

Hrvatski ministar zdravlja ponudio je da se, ako bude potrebno, dio pacijenata zbrine u bolnici u Karlovcu. Iz bolnice je evakuirano oko 400 pacijenata koji su poslani u bolnice u Prijedor i Sanski Most, a dio je smješten u vojarnu 'Adil Bešić'. 

Šteta u bihaćkoj bolnici 10 milijuna eura

Šteta u bolnici u Bihaću čiji je jedan dio sinoć izgorio u požaru po prvim procjenama iznosi oko 20 milijuna maraka (oko 10 milijuna eura) dok je tamošnja županijska vlada proglasila izvanredno stanje, a razne institucije u BiH obećala su već dva milijuna maraka pomoći, izvijestila je Federalna televizija (FTV).

Direktor županijske bolnice u Bihaću dr. Hajrudin Havić je na upit novinara hoće li dva milijuna maraka donacija biti dovoljne za njezinu obnovu izjavio kako se radi o šteti "koja je dvoznamenkasta i deset puta veća od obećanog iznosa".

Pojasnilo je da je u požaru, ali i samome gašenju uništeno više odjela, operacijskih dvorana, opreme, dizala, dijagnostika te cijeli odjel mikrobiologije. Dodao je međutim kako se danas uspio organizirati rad u bolnici unatoč otežanim uvjetima.

"Nakon tragedije koja nas je pogodila, danas smo uspjeli organizirati rad bolnice, hladni slučajevi su vraćeni kućama, a hitni raspoređeni po odjelima, koji nisu zahvaćeni požarom", rekao je Havić.

Vlada Unsko-sanske županija na izvanrednoj sjednici proglasila je stanje prirodnih i drugih nesreća. Uz to, pozvane su i općine u ovoj županiji da to isto poduzmu kako bi se mogle uključiti vlastitim sredstvima u sanaciju bolnice. U posjeti Bihaću u petak su bili brojni dužnosnici iz BiH koji su obećali potporu obnovi bolnice.

Oružane snage BiH sutra će u Bihać poslati jedan sanitetski helikopter koji će biti spreman 24 sata ukoliko bude potreban prijevoz težih bolesnika.

Pripadnici Federalne uprave policije i županijskog MUP-a započeli su petak očevid kako bi rasvijetili uzroke nastanka požara. Mediji nagađaju da se dogodila eksplozija nekoliko plinskih boca na višim katovima zgrade. (Hina/D.B.)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene