Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kralj se nikad ne smije'

Amerikancu prijeti 15 godina zatvora jer je uvrijedio kralja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joe Gordon je američki državljanin rođen u Tajlandu kojem prijeti 15 godina zatvora.

Uhićen je u svibnju prošle godine, a odmah na početku suđenja je priznao krivnju nadajući se kakao će time ublažiti kaznu. No, njegovo djelo je po tajlandskim mjerilima teški i neprihvatljivi zločin. Naime, Gordon je preveo na tajlandski jezik dijelove zabranjene i neautorizirane biografije kralja Bhumibola Adulyadeja 'Kralj se nikad ne smije' te ih još objavio na internetu.

Pročitajte i ovo Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn (Foto: AFP) - 1 Ženi se 4. put Iako je svojoj pudlici dao čin u zrakoplovstvu Tajlanđani neće ni pisnuti protiv svog ekstravagantnog kralja Vjenčanje tajlandskog kralja (Foto: AFP) - 2 tri dana prije krunidbe Tajlandski kralj iznenadio vjenčanjem: Tjelohraniteljica i bivša stjuardesa postala je njegova kraljica

Tajland ima jako stroge zakone koji se tiču ugleda njihove kraljevske obitelji te i za najmanji prekršaj slijedi kazna zatvora od 3 do 15 godina. Gordonu je u pomoć bila priskočila i američka vlada koja je osudila cijeli događaj, no bezuspješno. Također, tajlandski sud mu je osam puta odbio jamčevinu. 'Nemam šanse', poručio je Gordon na sudu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene