Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kirurško ugrađivanje bombi

Amerikanci strahuju kako teroristi razvijaju 'trbušne bombe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja 'vidi' ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela.

Američki dužnosnici upozorili su aviokompanije kako al-Qaeda razvija 'trbušne bombe' kojima će pokušati preveslati osiguranje u zračnim lukama i omogućiti bombašima samoubojicama daljnje terorističke napade i rušenje putničkih zrakoplova. Ured za domovinsku sigurnost, javlja Guardian, poslao je dopis svim šefovima aviokompanija kako postoji opasnost da teroristi kiruški u svoja tijela ugrade eksploziv.

Pročitajte i ovo Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku Slika nije dostupna Što je prava istina... O 11 uhićenih terorista - 'To je glupost - nema veze sa zrakoplovom!'

I iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja 'vidi' ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela. Upravo zbog ovih sumnji stranci koji ulaze u SAD mogli bi prolaziti još rigorozniju provjeru.

Stručnjaci tvrde kako je eksploziv moguće implantirati u trbušnu šupljinu, bedra i grudi što bi bombašima samoubojicama omogućilo nesmetan prolaz kroz detektore u zračnim lukama. Eksploziv kao što je pentaerithritol tetranitrat (PETN) može biti ugrađen u ljudsko tijelo, a nakon što rana zaraste bit će ga nemoguće otkriti, a aktivirati bi se mogao pomoću injekcije. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene