Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anketa pokazala

Amerikanci rekli 'Da' ratu protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Amerikanaca podržala bi američku vojnu akciju protiv Irana ukoliko bi postojao dokaz da Teheran gradi nuklearno oružje čak i ako bi takva akcija dovela do viših cijena benzina, pokazalo je istraživanje javnoga mišljenja Reuters/Ipsos.

Istraživanje je pokazalo da bi 56 posto Amerikanaca podržalo američku vojnu akciju protiv Irana ukoliko bi postojao dokaza njegova programa nuklearnog oružja. Trideset devet posto Amerikanaca protivi se vojnim udarima. Upitani bi li podržali američku vojnu akciju ako bi ona dovela do viših cijena benzina, 53 posto Amerikanaca je reklo da bi, dok je 42 posto reklo da ne bi.

Pročitajte i ovo Eksplozije u Iranu - 2 84 umjesto 103 Značajno se smanjio broj ubijenih u strašnim eksplozijama kod grobnice, Iran objasnio zašto Posljedice eksplozija u Iranu Napeta situacija FOTO/VIDEO Raste broj žrtava eksplozija u Iranu, ministar poručuje da će vlasti reagirati brzo i snažno

>> 'Američki sat za zaustavljanje nije isti kao izraelski koji naravno ima drugačiji raspored'

Anketa novinske agencije Reuters i agencije za istraživanje javnog mišljenja Ipsos također je pokazalo da bi 62 posto Amerikanaca podržalo Izrael u poduzimanju vojne akcije protiv Irana zbog programa nuklearnog oružja.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako su sve opcije u igri u bavljenju iranskim nuklearnim programom, ali je potaknuo Izrael da dade više vremena sankcijama protiv Irana da djeluju. Iran tvrdi kako je njegov nuklearni program miroljubiv.

Anketa je pokazala i da su američki republikanci skloniji podržati vojnu akciju Sjedinjenih Država ili Izraela. Sedamdeset posto republikanaca bi podržalo američku akciju, dok je to isto ustvrdilo 46 posto demokrata i 51 posto stranački neovisnih.

Istraživanje je poduzeto od 8 do 11 ožujka na uzorku od 1.084 odraslih osoba diljem Sjedinjenih Država. Margina pogreške bila je 3,1 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene