Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bio je to dobar napad'

BOMBAMA NA BANKU ISIS-a Milijuni novčanica 'padali su s neba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo obrane u petak je objavilo snimku zračnog napada na banku Islamske države u Mosulu, koja je u potpunosti uništena 11. siječnja.

Prema tvrdnjama Pentagona, u banci se nalazio novac Islamske države za plaće džihadista. Ne znaju koji iznos je bio pohranjen u banci, ali procjenjuju kako je riječ o milijunima.

Snimka nema zvuka, a prikazuje trenutak u kojem su dvije bombe pogodile zgradu, nakon čega su se zrakom razletjele nebrojene novčanice, koje su završile po obližnjim ulicama i na krovovima drugih objekata.

'Bio je to dobar napad. Procjenjujemo da je ISIS ostao bez milijuna dolara', izjavio je za CNN general Lloyd Austin, šef američkog središnjeg zapovjedništva. 'U kombinaciji sa svim ostalim napadima na ISIS-ova naftna i plinska postrojenja, na njihove kanale distribucije te na ekonomsku infrastrukturu i različite izvore prihoda, budite sigurni da itekako osjete manjak sredstava', kazao je general a prenosi Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene