Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zataškavanja

Amerikanac tuži Papu Benedikta XVI.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji tvrdi da ga je seksualno zlostavljao jedan svećenik u Visconsinu podigao je tužbu protiv Pape Benedikta XVI. i drugih čelnika Rimokatoličke crkve zbog zataškavanja preko 200 slučajeva zlostavljanja djece.

Muškarac je tužbu podignuo nepuna 24 sata nako što je Papa obećao da će Vatikan poduzeti korake protiv svećenika koji su seksualno zlostavljali djecu. Tužba je pokrenuta na Okružnom sudu u Milwaukeeju u Wisconsinu, prenosi Mondo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

U tužbi, koju je podignuta protiv sada pokojnog svećenika Lawrence Murphyija, navodi se da su Vatikan i njegovi čelnici 'dobro znali za praksu seksualnog zlostavljanja djece od strane rimokatoličkih svećenika'. Traži se da se o tome otkriju dokazi i objave imena prijestupnika, kao i da se informacije dostave pravosudnim organima. Tužbu je podignuo kanadski odvjetnik.

>> Žrtva zlostavljanja: Roditelji bi me istukli da sam im rekao

Lawrence Murphy optužen je za zlostavljanje 200 djece oštećena sluha u školi u Milwaukeeju od 1950. do 1974. Murphy je 1974. godine prebačen na drugo mjesto. no nikad nije kažnjen. Preminuo je 1998. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene