Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasna odluka porote

22-godišnjak osuđen na smrt zbog rasističkog pokolja u crkvi u Charlestonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac Dylann Roof osuđen je u utorak na smrtnu kaznu ne iskazavši nikakvo žaljenje što je ubio devet crnih župljana jedne crkve u Južnoj Karolini 2015. godine.

22-godišnji Dylann Roof, koji se zadnjih dana sam branio, saslušao je presudu ne pokazujući nikakve posebne emocije.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

12 porotnika suda u Charlestonu složili su se jednoglasno oko otežavajućih činjenica glede njegovih ubojstava, posebice predumišljaja i odsustva pokajanja, te nisu našli nijednu olakotnu okolnost za optuženika.

Uvjeren u nadmoć bijelaca nad drugim rasama koje smatra inferiornima, Dylan Roof nikada nije nastojao ublažiti svoje zločine provocirajući do te mjere da je na nedavnim saslušanjima nosio cipele s rasističkim simbolima.

Pucnjava koju je izveo tim je više šokirala američko i međunarodno javno mnijenje što je u njoj 17. lipnja 2015. okrvavljena crkva i to ne bilo koja: simbolično mjesto borbe crnaca protiv ropstva.

Emanuel African Methodist Episcopal Church okuplja najstariju crnačku zajednicu Charlestona, povijesnog grada iz doba plantaža koji se nalazi na jugoistoku SAD-a.

Da se samo jedan član porote sastavljene od 10 žena i dvojice muškaraca usprotivio smrtnoj kazni, Roof bi bio osuđen na doživotni zatvor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene