Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOLEMA NAGRADA

Amerika nudi 25 milijuna dolara za informacije o Baghdadiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baghdadi, Iračanin čije je pravo ime Ibrahim al-Samarrai, proglasio se je kalifom golemog dijela Iraka i Sirije prije dvije godine.

Sjedinjene Države jučer su više nego udvostručile svoju raniju nagradu za informacije o čelniku Islamske države Abu Bakru al-Bagdhadiju, ponudivši 25 milijuna dolara za obavijesti koje bi pomogle da se odredi gdje je, da se uhiti ili osudi vođa ove džihadističke skupine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pojas s eksplozivom Raznio se zapovjednik Islamske države: Vođe nekoć jake, ozloglašene države, skrivaju se po zabačenim dijelovima Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen

Program State Departmenta Nagrade za pravdu ranije je nudio 10 milijuna dolara za informacije o Baghdadiju, što je objavljeno u listopadu 2011. Povećanje je objavljeno u petak u priopćenju. Baghdadi, Iračanin čije je pravo ime Ibrahim al-Samarrai, proglasio se je kalifom golemog dijela Iraka i Sirije prije dvije godine.

Nije poznato gdje se nalazi. Prema nekim izvješćima mogao bi biti u iračkom gradu Mosulu koji drži Islamska država, ili na teritoriju koji drži Islamska država zapadno od toga grada, u blizini granice sa Sirijom.

Kurdski dužnosnici smatraju kako sve jači pritisak koji uzrokuje vojni napad koalicije na Mosul dovodi do toga da se Baghdadi i njegovi najbliži suradnici kreću naokolo i nastoje se sakriti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene