Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordno niske temperature

Amerika i dalje okovana: Val hladnoće od nedjelje odnio 21 život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arktička hladnoća koja obara sve rekorde u Americi jučer se proširila i na istok zemlje.

Amerikanci se i dalje smrzavaju na rekordno niskim temperaturama kakve nisu zabilježene već desetljećima.  Američka meteorološka služba upozorila je građane na 'opasno hladan arktički zrak'. Kako piše Financial Times, val hladnoće je od nedjelje odnio najmanje 21 život.

Prema podacima loklanih vlasti, sedam smrtnih slučajeva zabilježeno je u Illinoisu, a šest u Indiani. Najmanje pet osoba je poginulo zbog snijegha i leda koji je padao sa zgrada, dok je nekoliko žrtava identificirano kao beskućnici koji su odbili bilo kakvo sklonište kako bi se spasili od niskih temperatura.

SNIMKA PILOTA Chicago okovan ledom: Smrtonosni val arktičke hladnoće širi se istokom SAD-a


U utorak su temperature pale na -15 stupnjeva u New Yorku, dok su u Chicagu pale na -26 stupnjeva. No, uz vjetrove od 51 km/h osjećaj hladnoće bio puno jači. U Atlanti je jučer zabilježen i najhladniji dan u posljednje 44 godine s -16 stupnjeva.  U New Yorku će se danas temperatura spustiti do -12 stupnjeva, a u Bostonu do -8 stupnnjeva.

Prognoze kažu se i da će tijekom današnjeg dana pasti snijeg u južnim državama, uključujući Oklahomu i Arkansas, a hladnoća će proširiti od Teksasa do Floride.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jutarnje magle su svakodnevica Meteorologinja otkriva: Sunčano i toplo još nekoliko dana, a zatim zahladnjenje i lokalni pljuskovi Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka idućih dana? Meteorolog otkriva kakva će biti jutra koja su pred nama - vozači bi trebali biti na oprezu

Ovakvo je vrijeme izazvalo kaos u prometu – mnoge su ceste zatvorene, a više od 2.000 letova je otkazano tijekom jučerašnjeg dana, dok je dan prije otkazano čak 4.100 letova. Luka u Torontu je bila zatvorena za sve dolaske jer se oprema potpuno zaledila.

Ništa bolje nije ni sa željezničkim prometom. Vlakovi iz Chicaga su otkazani, dok vlakovi na relaciji New York- Boston voze puno rijeđe nego u normalnim uvjetima. Također, zatvorene su i neke elektrane zbog zamrzavanja.

Zatvorene su i škole u brojnim gradovima poput Illinoisa i New Yorka, a mnoge su tvrtke, kako državne, tako i privatne, svojim zaposlenicima rekli da ostanu kod kuće.

Rekordno niske temperature i dalje su glavna tema među američkim građanima na društvenim mrežama. Mnogi od njih komentiraju vrijeme i objavljuju fotografije. Tako je jedan muškarac objavio fotografiju svoje noge 'nakon samo pet minuta provedenih vani'.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene