Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavilo se 400 vojnika

Američki vojnici mogu u odori na gay paradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo obrane dopustit će aktivnim vojnicima da odjeveni u vojne odore sudjeluju u skoroj gay paradi u San Diegu, objavili su organizatori.

Taj potez, objavljen u internom dopisu, prvo je takvo dopuštenje otkako je u rujnu prestala vrijediti preporuka "Don't Ask, Don't Tell" u skladu s kojom su gayevi mogli služiti u vojsci samo ako nisu otkrili svoju seksualnu orijentaciju.

"Organizatori planiraju da dio parade bude posvećen vojnicima", napisao je u dopisu zamjenik pomoćnika ministra obrane za veze sa zajednicom i javnošću Rene Bardorf.

"Osim toga, organizatori potiču pripadnike vojske da od svojih zapovjednika traže dopuštenje da u maršu sudjeluju uniformirani i tako istaknu svoj ponos", napisao je Bardorf.

Bardorf je, budući da su nacionalni mediji zainteresirani za tu temu, dopustio vojnicima da sudjeluju, ali je dopuštenje ograničio na paradu ponosa u San Diegu 2012. San Diego ima mnogo vojnika jer je ondje pomorska baza, a u blizini je i baza marinaca u Pendletonu.

Gotovo 400 pripadnika vojske već se prijavilo za paradu, kaže organizator LGBT Pridea u San Diegu. (Hina)

Pročitajte i ovo Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti" Američki F-16 avion se srušio Drama na nebu: Amerika digla borbene avione u lovu na mali zrakoplov. "Tlo je podrhtavalo, sve se treslo"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene