Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crtali mapu svijeta

FOTO Svijet prema Amerima: Britanija, Skandinavija, Grenland... to ne postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su sigurno mnogo put vidjeli mapu cijelog svijeta, studenti se nisu iskazali u crtanju kontinenata samo po sjećanju.

Iako su vjerojatno nebrojeno mnogo puta vidjeli mapu cijelog svijeta, pokazalo se da zadatak da nacrtaju dijelove svijeta po sjećanju, bez pomoći atlasa, nije bio nimalo lak za 30 studenata iz Michigana, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo More - 2 Važan korak Izradili najdetaljniju kartu morskog dna Jadrana! No, tu ne namjeravaju stati Slika nije dostupna Čak 94 posto vjernika! Znate li koja je najreligioznija zemlja svijeta?

Većina ispitanih propustila je nacrtati Veliku Britaniju, Novi Zeland, Madagaskar, Skandinaviju, Grenland i veliki do Indijskog potkontinenta.

Indonezija i Filipini veličinom su se drastično smanjili, a tek tračak Antarktike nazirao se na nekima od crteža.

Azija i Afrika zauzele su na nekim radovima velike dijelove oceana, a korisnik Reddita zaaakk digitalno je obradio i spojio crteže kako bi vidio hoće li rezultat nalikovati izgledu Zemlje.

Karta objavljena na Redditu pokazala je da studenti malo znaju u geografiji. Zaaakk je objasnio kako su ispitanici bili stari između 18 i 22 godine, bilo je podjednako djevojaka i mladića, a svi su, osim jednog Talijana, bili Amerikanci. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene