Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažan udarac za Obamu

Američki senat blokirao zakon o kontroli oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat nije prihvatio mjere o uvođenju strože kontrole kupaca oružja, zadavši tako snažan udarac kampanji američkoga predsjednika Baracka Obame i njegovu nastojanju da smanji mogućnost oružanih napada nakon pokolja u školi u Newtownu.

Unatoč vrlo emotivnim molbama obitelji žrtava iz Newtowna u Connecticutu i potpore javnosti, mjere uvođenja strožih kontrola u internetskoj prodaji oružja odbačene su s 54 prema 46 glasova.

Pročitajte i ovo Migranti pokušavaju prijeći granicu između Meksika i SAD-a - 1 Pregovori se nastavljaju Ništa od dogovora u Senatu: Propao prijedlog o granici i slanju pomoći Ukrajini i Izraelu Slika nije dostupna Zdravstveni sustav kamen smutnje Senat učinio prvi korak prema ukidanju Obamacarea

>> FBI uhitio osumnjičenog za slanje pisma s otrovom Obami

'Sve u svemu, ovo je sramotan dan za Washington', rekao je ljutito Obama komentirajući glasovanje, dodavši samo da 'još nije gotovo'.

Amandman demokrata Joea Manchina iz Zapadne Virginije i republikanca Pata Toomeya iz Pennsylvanije davali su nadu Obami da će zakon o kontroli oružja biti prihvaćen nakon što je u prosincu u pucnjavi u osnovnoj školi u Newtownu poginulo 20 djece i šestero odraslih.

'Srca su nam slomljena, ali ne i duh', rekao je nakon glasovanja Mark Barden, otac žrtve. Ni ostale mjere koje je podupirao Obama - uključujući prijedlog da se zabrani oružje poput onoga korištenog u napadu u Connecticutu - nisu prihvaćene u Senatu.

'Sve se svelo na politiku', rekao je Obama dodavši da se previše senatora boji da će im glasna manjina vlasnika oružja okrenuti leđa na sljedećim izborima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene