Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavio slike njezinog sina

Otvorio lažni Facebook profil osumnjičene, a sada je pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je otkrila da je jedan savezni agent otvorio lažnu Facebook stranicu na njezino ime, s fotografijama skinutim s njezinog mobitela, jedna Amerikanka je tužila tog agenta.

Afera, datira iz 2010., a tužba je uložena prošle godine.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

Sondra Arwuiett (28) je 15. srpnja 2010. uhićena u sklopu istrage o trgovini kokaina. Vlasti su tada zaplijenile njezin mobitel.

Mjesec dana kasnije na Faceboooku je Timothy Sinniger, agent DEA-e savezne agencije za borbu protiv droge, otvorio profil na kojem je upotrijebljeno njezino tadašnje prezime Price. On je postavio nekoliko fotografija s njezinog mobitela, među kojima je na nekoliko oskudno odjevena. Kako bi stranica djelovala što autentičnije, postavio je i fotografije sina mlade žene i njezine maloljetne nećakinje, prema građanskoj tužbi Saveznog suda Syracuse.

Predstavljajući se kao Sondra Price, Sinnigen je koristio lažnu Fb stranicu da bi stupio u kontakt s opasnim pojedincima, radi istrage u sklopu mreže distribucije droge, precizira tužba protiv Sjedinjenih Država i Timothyja Sinnigena.

Strah od igala doveo ju do bogatstva: Ona je najmlađa milijarderka

Ta lažna Fb stranica je postojala još početkom tjedna, da bi zatim nestala.

Sondra Arquiette traži 750.000 dolara odštete i kamata za kršenje njezinih ustavnih prava, povredu njezinog privatnog života i emocionalnu tjeskobu.

U Albanyju je za 14. listopada predviđen proces.

Nakon uhićenja mlada žena je priznala odgovornost, a osuđena je na pet godina uvjetne kazne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene