Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti od potonuća

Sudar razarača s trgovačkim brodom - Traga se za sedam članova posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka ratna mornarica priopćila je u kako se njezin razarač USS Fitzgerald jugozapadno od japanske Yokosuke sudario s trgovačkim brodom koji plovi pod filipinskom zastavom.

USS Fitzgerald sudario se s trgovačkim brodom oko 2:30 ujutro po lokalnom vremenu (18:30 po hrvatskom vremenu), oko 56 morskih milja jugozapadno od Yokosuke, a riječ je o rijetkom incidentu za koji za sada nema naznaka terorizma, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija Trebat će strpljenja U najgore vrijeme: Lančani sudar pred Mostom slobode blokirao Zagreb Vladimir Putin smijenio zapovjednika ruske mornarice Velika promjena Putin se nakon gubitaka odlučio na zaokret: Smijenio ključnog čovjeka Crnomorske flote

Američka mornarica izvijestila je da je razarač djelomice poplavljen te da se kreće uz pomoć vlastitog pogona, iako je taj pogon ograničen.

"USS Fitzgerald je pretrpio štetu na svojoj desnoj strani iznad i ispod vodene linije", navodi se u priopćenju mornarice.

Glasnogovornik američke sedme flote priopćio je kako se brod kreće natrag u Yokosuku brzinom od tri čvora te će vjerojatno za nekoliko sati pristati. Jedan ozlijeđeni mornar morao je biti evakuiran s broda u bolnicu uz pomoć japanskog vojnog helikoptera, priopćila je američka mornarica.

Japanska novinska agencija Kyodo priopćila je kako ni jedan brod nije u opasnosti od potonuća, ali je moguće da su neki mornari pali u more.

Japanski mediji javljaju da je sedam članova posade američkog razarača nestalo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene