Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna je akcija

NAJVEĆI KORAK Obama predstavlja jedan od najvažnijih planova ikad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama danas će predstaviti plan koji je nazvao "najvećim i najvažnijim korakom koji je SAD ikada poduzeo" u borbi protiv klimatskih promjena, piše BBC.

Cilj revidiranog "Plana za čistu energiju" je smanjiti emisije CO2 iz elektrana za oko trećinu u roku od 15 godina. Mjere podrazumijevaju prebacivanje na solarnu energiju i energiju dobivenu iz vjetra te druge izvore obnovljive energije.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 4 Mijenja se Zakon o strancima Navike Hrvata brzo je pohvatao, ali nije mu bilo lako: "Učim korak po korak" Kuće uz Neretvu (Foto: Dnevnik.hr) Promjena je sve bliža Klimatske promjene prijete i Hrvatskoj! Podigne li se razina mora, ovi krajevi bit će prvi na udaru: „Morat ćemo se vratiti u brda"

No, protivnici Obamina plana tvrde da je proglasio "rat protiv ugljena". U planu stoji da se emisije CO2 iz energetskog sektora do 2030. godine moraju smanjiti za 32 posto u usporedbi sa 2005. godinom. Svaka američka savezna država će dobiti cilj koji mora ispuniti, a potom će morati dati svoje prijedloge kako doći do tog cilja. No, nekoliko guvernera je već kazalo da će ignorirati Obamin plan.

NISU SE ČULI JOŠ OD VELJAČE Putin nazvao Obamu, razgovarali o 'sve opasnijem stanju'

U snimci koju je objavila Bijela kuća Obama je kazao da se novi plan temelji na podacima koji pokazuju da će se bez odlučne akcije svijet suočiti sa još gorim ekstremnim vremenskim uvjetima i zdravstvenim problemima. - Promjena klime više nije samo problem sljedećih generacija - naglasio je Obama. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene