Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zbog nerazumijevanja

Američki policajci ubili gluhonijemog nedužnog muškarca pred trijemom kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Americi sve češće čujemo slučajeve gdje je policija pucala na nedužne ljude zbog loše odrađenog posla - najčešće iz čistog nerazumijevanja. Gluho-nijemi Magdiel Sanchez našao se upravo u takvoj situaciji ovog tjedna, i završio mrtav.

Policajci Christopher Barnes i Matthew Lindsey naredili su Magdielu Sanchezu da ispusti metalnu cijev koju je držao. Umjesto toga, 35-godišnjak je izašao s trijema, očito nesvjestan upozorenja.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Na tek pola metra udaljenosti, nakon nekoliko dovikivanja, oba policajca su izvukla svoje oružje – jedan pištolj, a drugi teaser. Sanchez je proglašen mrtav na licu mjesta u utorak navečer.

Upucan je samo zato jer se nisu mogli sporazumjeti

Policijski službenici stigli su na adresu u potrazi za vozačem koji je bio jedan od suučesnika u prometnom incidentu u blizini, ali je otišao s mjesta događaja. Jedan od svjedoka tog incidenta je dao policajcu adresu osobe koja je pobjegla. Kada su došli do kuće gdje je živio vozač, na trijemu su ugledali Magdiela Sancheza s dugom metalnom cijevi koja mu je visila o pasu.

Službenik Lindsey je tada pozvao pojačanje, a kada je stigao i policajac Barnes, naredili su mu da spusti metalnu cijev. Sanchez je bio sin vozača kojeg su tražili, ali čini se da nisu znali da je gluh iako policijski službenici u SAD-u trebaju poznavati znakovni jezik.

Dok su mu se obraćali, na cestu su pristupili i susjedi, koji su primijetili alarmirajući stav policajaca – te su im počeli dovikivati da je Sanchez gluh i da ne pucaju. Osim toga, Sanchez je imao i poremećaja u razvoju te je bio i nijem, tako da ja uglavnom komunicirao rukama.

"Lik uglavnom komunicira pokretima. Ne govori, ne čuje, tako da je sve u pokretima ruka. Tako smo komunicirali s njim. Vjerujem da je u jednom momentu postao frustriran, pokušavajući im reći što se događa," naveo je jedan od susjeda.

Sanchez je u jednom trenutku udario po stražnjem dijelu svog kamiona. Susjed prekoputa je uvjeren da je Sanchez pokušavao samo komunicirati usred užurbane scene. Tada je susjed znao da će se nešto dogoditi. Časnici su već izvukli oružje, izjavio je.

Oba časnika rekli su Sanchezu da spusti oružje, ali je Sanchez nastavio hodati prema njima, sve dok policajci nisu istovremeno iskoristili i vatreno oružje i taser.

Policajac koji je opalio hitac je trenutno pod istragom. Nažalost, nijedan od policajaca nije nosio kameru, prenodi The Washington Post.

Snachez nije imao nikakvu kriminalnu povijest, a i susjedi su naveli poslije u izjavi da je Sanchez nosio metalnu cijev zbog nekolicine pasa lutalica koji kruže kvartom. Ipak, sve to nije bilo dovoljno u momentu straha i nepromišljenosti, što ne bi trebao biti slučaj u ophođenju policajaca.

Sanchez je jedan od 712 ljudi koje su policija upucala i ubila 2017. godine, prema bazi podataka The Washington Posta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene