Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki obavještajci tvrde: Castro je u terminalnoj fazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki obavještajci smatraju da je kubanski predsjednik Fidel Castro u "terminalnoj fazi" i da mu samo mjeseci preostaju do smrti, izjavio je u subotu glasnogovornik nacionalne obavještajne službe Ross Feinstein.

Prema Feinsteinovim riječima, kubanski predsjednik je bolesnik u "terminalnoj fazi".

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Krajem prosinca je španjolski kirurg Jose Luis Garcia Sabrido izjavio da je Castro "dobro" i da ne boluje od raka nego od "benignog oboljenja s nizom komplikacija".

Unatoč tim izjavama, "ništa se nije promijenilo" od 15. prosinca kada je John Negroponte, tada direktor američkih obavještajnih službi, objasnio da Castro neće dugo živjeti, odnosno da su mu "ostali mjeseci, a ne godine", dodao je Feinstein.

Castro (80) se nije pojavljivao u javnosti mjesecima. Krajem srpnja je imao tešku operaciju zbog unutarnjeg krvarenja, čiji su točni uzorci nepoznati, a četiri dana kasnije njegov brat Raul "privremeno" je preuzeo vlast. Posljednji put Castro se na televiziji pojavio 28. listopada kako bi odbacio nagađanja o svom zdravstvenom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene