Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panetta u Vatikanu

Američki ministar obrane papi šapnuo: Molite za mene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gorljivi katolik, dugogodišnji obavještajac i ministar obrane na odlasku Leon Panetta bio je kod pape Benedikta XVI. na audijenciji. Nakon što mu je ovaj zahvalio što brine o svjetskoj sigurnosti, Panetta mu je uzvratio: 'Molite za mene!'.

Američki ministar obrane Leon Panetta u srijedu se odmorio od planiranja ratova i otišao se pokloniti papi Benediktu XVI., velikome zagovorniku mira, piše The Washington Post.

Panetta je gorljiv katolik ponosan na svoje talijansko podrijetlo. Blistao je u prvome redu, rezerviranom za VIP goste, na općoj Papinoj audijenciji srijedom.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar i prosvjednici protiv molitelja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića Prva subota u mjesecu FOTO Incident na molitvi u centru Zagreba: Policija privela nekoliko osoba, jedna je pljunula na Pernara Slika nije dostupna Povratak iz Castel Gandolfa Benedikt XVI. se vraća u Vatikan, što će Franjo reći na to?

>> Papa osudio 'aroganciju čovjeka koji želi zauzeti mjesto Stvoritelja'

Poslušao je Papin govor na nekoliko jezika i onda je s trojicom svojih vojnih savjetnika i nekoliko desetaka drugih katolika čekao u redu na blagoslov Benedikta XVI.

Nakon toga Panetta je rekao kako mu je Papa zahvalio "što pomaže da svijet bude siguran", a šef Pentagona odgovorio je: "Molite za mene".

Panetti je to treći susret s Papom. Prvi je put pedesetih godina prošlog stoljeća posjetio Rim s roditeljima koji su emigrirali s juga Italije. Drugi je put četrdeset godina poslije bio kao predstojnik ureda američkog predsjednika Billa Clintona. Tada se sastao s papom Ivanom Pavlom II. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene