Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozno

Američki ministar naručio vojni zrakoplov za medeni mjesec, cijena 25.000 dolara po satu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar financija Steve Mnuchin uhvaćen je s "rukama u pekmezu", nakon što je već po drugi put pokušao naručiti let zrakoplovom Američkog ratnog zrakoplovstva, u privatne svrhe - točnije za odlazak na medeni mjesec.

Kako piše ABC News, Mnuchinov zahtjev za posebnim prijevozom, mogao je stajati i do 25.000 dolara po satu leta. Ipak, zahtjev je kasnije odbačen, nakon odluke dužnosnika američkog ministarstva financija.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

Glasnogovornik ministarstva pojasnio je medijima da je Mnuchinov zahtjev bio na osnovu zabrinutosti i potrebe da Mnuchin bude u stalnom kontaktu s američkom vladom putem sigurne linije, dok je odsutan, odnosno na medenom mjesecu u Europi.

"Ministar je član nacionalnog vijeća sigurnosti i odgovoran je za Ured za terorizam i finacijsku sigurnost. Imperativ je da ima stalnu sigurnu vezu s vladom, a naša je praksa da uzmemo u obzir sve moguće opcije kako bi osigurali tu mogućnost tijekom njegovog putovanja, uključujući i mogućnost korištenja vojnih zrakoplova", rekao je glasnogovornik ministarstva.

Ipak, glasnogovornikovo mišljenje ne dijeli ostatak američkih dužnosnika.

"Ne treba vam ogromna knjiga pravila o potrebama vlade kako bi ste sami zaključili, to je zdravorazumski i loše", ističe senator iz američke savezne države Oregon, Ron Wyden.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene