Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno zatopljenje

Američki izaslanik: Rad na borbi protiv klimatskih promjena se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napori da se zaustavi štetno globalno zatopljenje nastavit će se bez obzira tko je na čelu američke administracije, izjavio je u ponedjeljak posebni američki izaslanik za pitanje klime.

"Šefovi država mogu se mijenjati i mijenjat će se, ali ja sam uvjeren da možemo i da ćemo nastaviti raditi na trajnim međunarodnim naporima kako bismo se mogli oduprijeti klimatskim promjenama", kazao je Jonathan Pershing na margini UN-ove konferencije o klimi u Maroku.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Zbog posljedica El Niña planet trpi ekstremne vrućine: Meteorolog otkriva detalje Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Prije nego je pobijedio na američkim predsjedničkim izborima, Donald Trump je klimatske promjene nazvao "obmanom" i zaprijetio da će "opozvati" Pariški sporazum o klimi postignut prošlog prosinca u francuskoj prijestolnici.

Pershing je dodao da ne zna mnogo o novoj administraciji te da, "što se tiče stajališta prema međunarodnoj politici o klimi, ne može govoriti u ime tima novoizabranog predsjednika", ali da "ono što zna jest činjenica da su strane istinski zainteresirane da taj rad poluči rezultate".

Obamina administracija je uz Kinu bila veliki zagovornik provedbe Pariškog sporazuma. Kineski izaslanik na konferenciji Xie Zhenhua je kazao da je rješavanje problema klimatskih promjena "zajednička odgovornost". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene