457092
457092
457092
457092
457092

Američki izaslanik: Rad na borbi protiv klimatskih promjena se nastavlja

  • , 14.11.2016., 22:48
  • Autor:
  • komentara

Napori da se zaustavi štetno globalno zatopljenje nastavit će se bez obzira tko je na čelu američke administracije, izjavio je u ponedjeljak posebni američki izaslanik za pitanje klime.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

"Šefovi država mogu se mijenjati i mijenjat će se, ali ja sam uvjeren da možemo i da ćemo nastaviti raditi na trajnim međunarodnim naporima kako bismo se mogli oduprijeti klimatskim promjenama", kazao je Jonathan Pershing na margini UN-ove konferencije o klimi u Maroku.

Prije nego je pobijedio na američkim predsjedničkim izborima, Donald Trump je klimatske promjene nazvao "obmanom" i zaprijetio da će "opozvati" Pariški sporazum o klimi postignut prošlog prosinca u francuskoj prijestolnici.

Pershing je dodao da ne zna mnogo o novoj administraciji te da, "što se tiče stajališta prema međunarodnoj politici o klimi, ne može govoriti u ime tima novoizabranog predsjednika", ali da "ono što zna jest činjenica da su strane istinski zainteresirane da taj rad poluči rezultate".

Obamina administracija je uz Kinu bila veliki zagovornik provedbe Pariškog sporazuma. Kineski izaslanik na konferenciji Xie Zhenhua je kazao da je rješavanje problema klimatskih promjena "zajednička odgovornost". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se