Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužnost muslimana na Zapadu

Pozvao muslimane na 'sveti rat' protiv Zapada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Al-Qaede u Sjedinjenim Američkim Državama, Adam Gadahn, pozvao je muslimane, koji žive na Zapadu, na napade protiv 'cionističko-križarske koalicije', javila je obavještajna grupa SITE.

'Moja braćo muslimani, koji živite na teritoriju cionističko-križarske koalicije, znajte da je sveti rat i vaša dužnost', rekao je Gadahan. Obratio se muslimanima koji žive u 'emigrantskim zajednicama, kao što su oni koji žive na marginama društva u jadnim predgrađima Pariza, Londona i Detroita, te onima koji u Ameriku ili Europu dolaze na studij ili u potrazi za 'kruhom''.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Ponovno se obrušio na Zapad Lavrov upozorio: Zrakoplove F-16 u Ukrajini smatramo nuklearnom prijetnjom! Vladimir Putin Priznao zabrinutost Putin kaže da se Rusija bori za očuvanje državnosti: "Na što je naš neprijatelj računao? Da ćemo propasti?"

>> SAD: Prva optužba za izdaju od 2. svjetskog rata

'Imate mogućnost da udarite čelnike nevjere i uzvratite im na njihovom teritoriju, sve dok ne postoji savez između vas i njih', rekao je u videu, dugom 48 minuta i 20 sekundi, kojeg je objavio Al-Qaedin medijski ogranak As-Sahab. Gadahn je 1978. godine rođen na jugu Kalifornije, a od 2004. pojavio se u nekoliko Al-Qaedinih videa, piše The Economic Times.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene