455994
455994
455994
455994
455994

EKSKLUZIVNO Evo što je američki general pisao Matuzoviću 1996.

  • , 04.11.2016., 18:34
  • Autor:
  • komentara

Andrija Jarak, reporter Nove TV, došao je u posjed pisma kojim je 1996. američki general William L. Nash, tadašnji zapovjednik američkih postrojbi u Bosni i Hercegovini, pismeno zahvalio generalu Đuri Matuzoviću na doprinosu procesu pomirenja.

 
 
 
 
 
Pismo američkog generala Williama L. Nasha generalu Matuzoviću iz 1996. godine (Foto: Wikipedia/Andrija Jarak)
Pismo američkog generala Williama L. Nasha generalu Matuzoviću iz 1996. godine (Foto: Wikipedia/Andrija Jarak)

Američki general William L. Nash, tadašnji zapovjednik američkih postrojbi u Bosni i Hercegovini, pismeno je zahvalio generalu Đuri Matuzoviću na pozitivnom doprinosu tijekom jednog od sastanaka Zajedničkog odbora za praćenje, održanog 10. travnja 1996. godine.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

"Zahvaljujem vam na nepristranom, pozitivnom doprinosu tijekom našeg JMC sastanka održanog 10. travnja. Izuzetno cijenimo vaš nekonfrontirajući ton tijekom ovih teških vremena ozdravljenja. Čvrsto vjerujem da ćemo, budu li sve strane slijedile vaše ponašanje i razuman pristup rješavanju problema, brže doći do pomirenja i dugotrajnog mira. 

Ohrabrujem vas da nastavite s naporima u rješavanju vojnih i civilnih problema. Vaš utjecaj u civilnim procesima izuzetno cijenimo.

IFOR je predan tome da čini pravu stvar i pohvaljujem vas za vaše prošla, sadašnja i buduća djela u unapređivanju mirovnog procesa na sve moguće načine."

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se