Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki general upozorio

'Sljedeći put kad ruski avioni 'zazuje' oko američkih, moglo bi završiti loše'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusiju bi trebalo upozoriti da je opasno nadlijetati američke brodove i avione i da bi to moglo rezultirati silom, rekao je kandidat Baracka Obame za idućeg zapovjednika NATO-a u Europi general Curtis M. Scaparrotti.

'Gospodine, vjerujem da bi to trebali znati, da', kazao je general Scaparrotti na pitanje senatora Johna McCaina treba li Rusima reći da će SAD poduzeti akciju ako su ugroženi američki životi, prenosi Business Insider. 'Moramo im jasno reći i jasno naglasiti što je prihvatljivo'.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Ambasada SAD-a u Havani Novo izvješće Razotkriven misterij havanskog sindroma: Na udaru američki diplomati i špijuni, iza svega stoji velika sila?

'Mislim da nas na neki način testiraju', kazao je Scaparrotti. 'To je bilo nepromišljeno, neopravdano i opasno'.

U ponedjeljak su naime, dva ruska Su-24 borbena aviona nekoliko puta preletila iznad američkog ratnog broda Donald Cook za vrijeme izvođenja vojne vježbe u Baltičkome moru.

U utorak su pak, ruski helikopteri su čak 7 puta na niskoj visini kružili oko broda. 40-ak minuta kasnije su dva lovca Su-24 ponovno čak 11 puta preletjeli američki ratni brod.

Državni tajnik John Kerry kasnije je kazao kako su mornari na Cooku apsolutno opravdano mogli srušiti ruske lovce.

'To je neprofesionalno i protiv svakih pravila. Mogli su ih srušiti, moraju shvatiti da je to ozbiljna stvar i da SAD neće dozvoliti zastrašivanje na otvorenom moru', kazao je Kerry. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene