Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSPOSOBLJAVANJE IRAČKE VOJSKE

Američki general: NATO treba preuzeti misiju u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD predlaže da NATO preuzme misiju osposobljavanja iračkih snaga nakon poraza Islamske države, izjavio je u srijedu šef američkog združenog stožera general Joseph Dunford.

 

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

NATO "bi mogao biti idealno pozicioniran za provedbu misije osposobljavanja" iračkih snaga "dugoročno", kazao je Joseph Dunford, šef američkog združenog stožera novinarima u zrakoplovu kojim se vraćao sa sastanka NATO-a u Bruxellesu.

Irački premijer Haider al-Abadi već je rekao da bi iračke snage mogle i dalje trebati podršku nakon poraza Islamske države ali još nije precizirao potrebe, podsjetio je general Dunford.

NATO bi mogao pomoći iračkoj vojsci u području "logistike, nabave, razvoja kapaciteta, formiranja kadrova i akademija", kazao je general Dunford.

No, NATO ne bi sudjelovao u savjetničkim misijama borbenim snagama koje bi ostale u domeni koalicije protiv IS-a, dodao je on. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene