Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od napada

Obama: Paketi su sadržavali eksplozivni materijal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne luke diljem SAD-a opet su uvele visok stupanj pripravnosti zbog mogućih napada.

Naime, na avionu, koji je iz Jemena letio u Chicago, dok je stajao u Londonu, pronađen je sumnjiv paket. 'U paketu se nalazio spremnik za tintu, na kojem je netko očito nešto radio. Testiranje je pokazalo da nije sadržavao eksplozivni materijal, ali je doveo do toga da su zračne luke u Newarku, New Yerseyju i Philadelphiji pojačale inspekciju dolazne prtljage iz Jemena', rekao je za CNN izvor iz Zakonodavne vlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od rujna Zračne luke u New Yorku postavit će tjelesne skenere Slika nije dostupna Kad djeca nisu u školi VIDEO: Dječak (10) na JFK-u u igri navodio tri aviona!

>> Evakuirana zračna luka u Miamiju

'Avioni su maknuti na udaljenu lokaciju gdje se pregledavaju', pojašnjeno je iz administracije zračnih luka. Pregledana su dva aviona na Philadelphia International Airport, te jedan u Newarku. U Philadelphiji su s aviona udaljena i tri putnika, ali su pušteni nakon detaljnog pregleda, piše CNN. P U New Yorku pak su pirotehničari primili dojavu o sumnjivoj eksplozivnoj napravi u UPS-ovom kamionu, rečeno je iz policije.

Američki predsjednik Barack Obama je u svom obraćanju rekao da su pronađeni paketi 'očigledno sadržavali eksplozivni materijal'. Obama je potvrdio da su paketi poslani iz Jemena, snažnog uporišta al-Kaide na Arapskom poluotoku.

Lovci F-15 pratili putnički zrakoplov iz UAE do New Yorka

Dva američka borbena zrakoplova F-15  su dopratila putnički zrakoplov na letu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), od kanadske granice do zračne luke u New Yorku 'iz opreza' jer se u njemu nalazi teret iz Jemena, objavio je NORAD, zapovjedništo za obranu zračnog prostora SAD-a.

Zrakoplov Boeing 777 kompanije Emitares Airline na letu 201, sletio je u newyoršku zračnu luku John F. Kennedy u 15:36 sati po lokalnom vremenu (21:36 po srednjoeuropskom), gdje je podvrgnut policijskoj pretrazi.

Dva kanadska zrakoplova CF-18s počela su pratiti Boeing Emiratesa nakon što je 'utvrđeno da se radi o zrakoplovu od interesa', dok je prelijetao kanadski zračni prostor, rekao je glasnogovornik NORAD-a John Cornelia. Dva američka F-15s preuzela su pratnju od kanadske granice do zračne luke JFK, dodao je.

FBI-a i aerodromska policija izvršit će pretragu zrakoplova, izjavio je za CNN specijalni agent FBI-a Richard Kolko. 'To je samo zato jer je teret iz Jemena na letu. Nema poznatih prijetnji povezanih s tim teretom ili s tim letom', kazao je Kolko. (A.V./D.Ma./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene