Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija 'Athlantic Resolve'

Američka vojska razmjestit će tenkove u istočnoj Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska predviđa razmjestiti oko 150 tenkova i oklopnih vozila u više europskih zemalja članica NATO-a, od kojih će neki biti smješteni u istočnoj Europi kako bi sudjelovali u vježbama, rekao je američki general u utorak.

Taj plan dio je operacije "Atlantic Resolve", čiji je cilj uvjeriti baltičke zemlje i Poljsku, zabrinute zbog ruskih manevara u Ukrajini, da je NATO uz njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Osim razmještanja tih vozila, kopnene snage bit će slane redovito na nekoliko mjeseci kako bi sudjelovale u zajedničkih vježbama u tim zemljama.

Rusija upozorava Ukrajinu: Ne ulazite u NATO!

"Pritom će snage dolaziti i odlaziti, a oprema će ostati na licu mjesta", rekao je general Ben Hodges. To će biti puno ekonomičnije nego da se prije svake vježba transportiraju tenkovi i vozila preko Atlantika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene