Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raytheon's SeaRAM

Američka vojska: 'Imamo odgovor na najveće prijetnje Rusije i Kine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka mornarica pobjedonosno je objavila kako je pronašla odgovor na najveće prijetnje iz Rusije i Kine.

U američkoj vojsci, naime, uspješno su završili testiranje borbenog broda Coronado s protubrodskim raketnim sustavom Raytheon's SeaRAM. Potubrodska obrana dugo je bila bolna točka američkih vojnih stratega, pogotovo zato jer na tom području konkurenti Kina i Rusija napreduju puno brže i razvijaju novo oružje. Točnije, ruski i kineski protubrodski obrambeni sustavi u kombinaciji sa zračnim snagama mogli bi zaustaviti snage SAD-a u strateški važnim područjima kao što su Južno kinesko more, Crno more ili pak Baltik.

No, čini se da su Amerikanci došli do odgovora koji bi mogao preokrenuti igru a to je upravo SeaRAM sustav koji se pokazao jako dobrim na testovima.

'USS Coronado je dizajniran za bobu u mirnim vodama gdje protubrodske krstareće rakete predstavljaju značajnu prijetnju za pomorske snage. Ova testiranja pokazala su da možemo učinkovito odgovoriti na te prijetnje i pokazuje impresivnu sposobnost koju SeaRAM donosi našem vojnom arsenalu', poručili su iz američke mornarice a prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama iznad Žutog mora Srušio se američki F-16 Slika nije dostupna Američki vojni projekti Spiskali 37 milijardi dolara na brod kojeg potapa samo jedna raketa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene