Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelatnicima pristup zabranjen

Američka vojska blokirala pristup Guardianu i NYT-u zbog WikiLeaksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska zabranila je svojim djelatnicima posjet internetskim stranicama listova New York Timesa i britanskog Guardiana, jer objavljuju sadržaj tajnih depeša američkih diplomata, koje im je dostavio WikiLeaks.

Glasnogovornik američkog ratnog zrakoplovstva Toni Tones rekao je medijima kako je djelatnicima blokiran pristup najmanje 25 web stranica, koje su objavile podatke o WikiLeaks dokumentima. Za američko ratno zrakoplovstvo, sve to spada pod rutinsko blokiranje internetskih stranica koje sadrže nedoličan sadržaj i malware (štetan software). U tu kategoriju su svrstali i web stranice koje objavljuju materijal s WikiLeaksa.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj"

>> Obama izrazio žaljenje stranim čelnicima zbog WikiLeaksa

Njihov potez u skladu je s pokušajem američke vlade da umanji štetu koja se stvara objavom povjerljivih i tajnih depeša američkih diplomata putem WikiLeaksa. Pentagon je već svojim djelatnicima zabranio odlazak na stranice WikiLeaksa, jer se informacije koje se objavljuju na tim stranicama, službeno i dalje smatraju tajnima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene