Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest ozlijeđenih

Američki lovac F-18 srušio se na stambenu četvrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni zrakoplov F-18 srušio se u predgrađu Virginia Beach u američkoj saveznoj državi Virginiji. Letjelica je pala na stambeni objekt u kojem su navodno živjele starije osobe.

Dva člana posade iskočila su iz aviona i odvezeni su u obližnju bolnicu. Letjelica se srušila na kuće, potvrdio je vojni glasnogovornik. Za sada je potvrđena informacija o jednoj ozlijeđenoj osobi na tlu koja je prevezena u bolnicu, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Avion Wizz Aira NEVJEROJATNO! VIDEO IZ DRUGOG KUTA Avion preletio doslovce tik iznad glava turista: ''Da, ovo bi mogao biti rekord''

Na snimci s mjesta nesreće vidi se kako se letjelica srušila na stambeni objekt. Stanovnik četvrti u koju je pao avion, George Pilkington svjedočio je nesreći te kazao da je nakon pada čuo nekoliko jačih eksplozija. Pilkington je kazao kako je vidio da lovac leti nisko, s nosom prema gore, a repom prema dolje te da izbacuje gorivo.

>> Dramatična snimka pada američkog helikoptera Apache

Drugi svjedok Zack Zapatero, rekao je da u zgradi na koju se srušio avion žive stariji građani. Kablovska televizija MSNBC objavila je da je šest ljudi lakše ozlijeđeno i prevezeno u mjesnu bolnicu, uključujući obojicu pilota koji su se katapultirali prije rušenja zrakoplova. Među ozlijeđenima je i najmanje jedan vatrogasac koji je hospitaliziran zbog udisanja dima.

Tri sata nakon nesreće nema dojava da je netko na tlu ili u kućama poginuo ili da se nalazi među nestalima. Teško je stradalo pet kuća u nizu, katnica ili dvokatnica, u stambenom kompleksu Mayfair Mews u Virginia Beachu. U jednu je izravno udario zrakoplov, a ostale je zahvatio nastali požar. Neke od njih su se i urušile. S mjesta nesreće i dalje se diže gust dim.

Avion je letio iz Naval Air Station Oceana, obližnje baze za trening. Iznad ovog, gusto naseljenog područja lete često. Hitna služba i vatrogasci došli su na mjesto nesreće nekoliko minuta nakon pada.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene