Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Atlantiku

Američka mornarica čula imploziju podmornice? Zvuk je došao s mjesta na kojem je prekinuta komunikacija

Podmornica OceanGate
Podmornica OceanGate Foto: Profimedia
Američka mornarica vjerojatno je čula katastrofalnu imploziju podmornice Titan nedugo nakon što je ona nestala u blizini Titanica.

Petero ljudi poginulo je u imploziji podmornice Titan koja je bila na putu prema Titanicu, potvrđeno je nakon što su na dnu Atlantskog oceana pronađene krhotine podmornice.

Američka mornarica objavila je da je njihov sustav zabilježio zvuk koji ukazuje da je došlo do implozije. Zvuk se čuo u blizini mjesta na kojem je podmornica u nedjelju izgubila komunikaciju s brodom.

Iako nije odmah javno objavljeno da se zvuk čuo niti se s apsolutnom sigurnošću može reći da se radilo o imploziji podmornice, mornarica je o njemu odmah podijelila informaciju s timom koji je vodio potragu.

"Ta je informacija razmotrena u kombinaciji s još akustičnih podataka koji su prikupili drugi partneri te je donesena odluka da nastavimo s misijom potrage i spašavanja kako bi se učinilo sve da spasimo živote posade", objavila je američka mornarica, izvijestio je Sky News.

Pročitajte i ovo Suleman i Shahzada Dawood Poklon za Očev dan Sin pakistanskog biznismena bio prestravljen prije obilaska Titanica: "Imao je osjećaj da nešto nije u redu"

Pročitajte i ovo Podmornica OceanGate Reagirao na tragediju "I jedni i drugi bili su upozoreni!" Redatelj filma Titanic poručio da je zapanjujuće koliko su te katastrofe slične

Podsjetimo, admiral John Mauger, koji je vodio potragu, u četvrtak je potvrdio da je podmorski dron pronašao ostatke podmornice i da su njezini putnici poginuli nakon što je ona vjerojatno "katastrofalno implodirala".

"U ime obalne straže i cijelog potražnog tima izražavam duboku sućut obiteljima. Ne mogu ni zamisliti kako se sada osjećaju i nadam se da će im ovo otkriće pružiti utjehu tijekom ovih teških trenutaka", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene