Obavijesti Video Pretražite Navigacija
American Airlines istražuje incident

Stujard gurnuo putnicu i zaprijetio drugom putniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovna kompanija American Airlines objavila je da istražuje incident koji je izazvao stjuard nasilno istrgavši dječja kolica iz ruku putnice s djetetom u naručju desetak dana nakon afere u kompaniji United Airlines.

Jedan od putnika snimio je sukob između stjuarta i drugog putnika koji je priskočio u pomoć majci s djetetom u petak dok se ukrcava na let između San Francisca i Dallasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Ilustracija Šok u avionu Pilot prigušio svjetla i počeo gledati sadržaj koji je šokirao putnika: Otišao je na WC i nakon toga zaspao

Kompanija American Airlines obznanila je da je vidjela snimku i pokrenula je istragu te je navela da to što su vidjeli ne odražava njihove vrijednosti i postupke prema putnicima.

Stjuard će do kraja istrage biti suspendiran.

Osoba koja je objavila snimku objasnila je da je stjuard istrgnuo kolica iz ruku putnice, gurnuvši je, ali izbjegavajući dijete. Isti stjuard zatim je zaprijetio putniku koji je htio zaštititi putnicu.

Prije deset dana United Airlines je na prebukiranom letu iz Chicaga za Louisvillea želio "osloboditi" četiri mjesta za svoje zaposlenike te je pozvao dobrovoljce da odustanu od leta uz naknadu. Kako se nitko nije odazvao pozivu tvrtka je odabrala nekoliko putnika, a jedan od njih bio je nesretni liječnik koji nije želio odustati od leta.

Snimke koje su načinili drugi putnici i postavili na društvene mreže pokazuju kako osiguranje silovito izvlači putnika sa sjedala i potom ga vuče po podu zrakoplova do izlaza. Čuje se kako putnik zapomaže i vidi da su mu spale naočale na pola lica, a tijelo mu je ogoljeno.

Taj izgred je izazvao ozbiljnu krizu u odnosima s javnošću jer je United isprva branio svoj postupak te se ispričao tek nakon što je skandal postao međunarodno poznat. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene