Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk zbog otkaza

Alitalia opet otkazuje letove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska zrakoplovna tvrtka Alitalia je oko podneva otkazala tridesetak letova u zračnoj luci Rim-Fiumicino, prema televizijskoj postaji Sky TG 24, zbog štrajka u koji je dan ranije stupio dio osoblja na zemlji.

Kako piše agencija Telenews, koja ne navodi točne podatke, u utorak ujutro je u polasku otkazan 'manji broj letova, manje od deset', a u dolasku, među kojima su neki međunarodni letovi, 'veći je broj' otkazanih letova.

Pročitajte i ovo Ilustracija dvije velike zračne luke Zbog oluje: U Europi otkazano više od 200 letova Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Otkazi koji su povezani s velikim poremećajima zbog održavanja skupa osoblja koje radi na ukrcaju putnika u zrakoplov i na preuzimanju prtljage, teško su pogodili putnike u ovo vrijeme božićnih blagdana.

Razlog štrajka je politika zapošljavanja koju provode preuzimatelji Alitalije, skupina talijanskih poduzetnika u grupi Cai, prema zaposlenicima nove zrakoplovne tvrtke koja će službeno ugledati svjetlo dana 12. ili 13. siječnja.

Osoblje zamjera Cai-ju da, među inim, ne poštuje kriterije duljine radnog staža zaposlenika. Cai je 12. prosinca s Alitalijom potpisao ugovor o otkupu imovine talijanskog prijevoznika koji se našao na rubu stečaja.

Pregovori koje su u ponedjeljak vodili sindikati i predstavnici Cai-ja omogućili su da se približe stajališta i da se prekine štrajk.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene