Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali ako bude htio...

Ali Hamnei: Iran ne želi nukelarno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran ne želi nuklearno oružje, ali ako to bude htio nijedna svjetska sila neće ga moći spriječiti, izjavio je u subotu iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, a prenose iranski mediji.

"Mi vjerujemo da nuklearno oružje mora biti eliminirano i ne želimo ga proizvoditi", rekao je Hamnei, kako prenosi Iranska studentska novinska agencija (ISNA). "Ali ako odlučimo imati nuklearno oružje nijedna sila ne bi nam mogla stati na put", dodao je on.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Propali pregovori IAEA i Irana

Iranski dužnosnici ranije su naglašavali da je vjerski ukaz Hamneija kojim zabranjuje nuklearno oružje obvezujući za Iran a sam Hamnei je više puta ponovio da Iran ne želi izraditi nuklearnu bombu.

Zapadne zemlje smatraju da iranski nuklearni program ima za cilj proizvodnju nuklearnog oružja a ne proizvodnju energije. Predstavnici SAD-a, Francuske, Rusije, Kine, Velike Britanije i Njemačke bi se trebali 26. veljače sastati u Kazahstanu s iranskim predstavnicima da bi razgovarali o spornom nuklearnom programu Teherana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene